Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) با هدف ساخت و تعمیر کشتی در سال 1347 در بوشهر با تعمیر و ساخت انواع شناورهای دریایی فعالیت خود را آغاز کرد و در سال های پس از انقلاب بنابر نیاز روزافزون و تقاضای حاکم در بازار خلیج فارس و دریای خزر فعالیت خود را در صنایع فراساحل گسترش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت خصدرا (نماد این شرکت در بورس) در حال حاضر مجهز به جامع ترین و کامل ترین امکانات جهت طراحی، مهندسی، ساخت، حمل و نصب انواع سازه ها و شناورها است. این مجموعه دارای کارخانه‌ها و تجهیزات دریایی در بوشهر و مازندران است که خدمات لازم و وسیعی را در خلیج فارس و دریای خزر تامین می‌کند.

پروژه های شرکت صنعتی دریایی صدرا شامل پروژه‌های فراساحل، پروژه‌های کشتی‌سازی، پروژه‌های تعمیراتی، پروژه‌های خشکی و زیر بنایی و پروژه‌های نصب و پروژه‌های خط لوله است.

این شرکت در طی سالیان گذشته توانسته سودآوری خوبی برای سهامداران خود ایجاد کند. اما در صورت‌های مالی این شرکت ابهاماتی از سوی برخی از سهامداران بیان شده است که در زیر به یکی از این موارد مبهم پرداخته می شود.

بررسی سایت کدال نشان می دهد بخش عمده ای از ابهامات مطرح شده در سامانه فارس من پاسخ داده شده است.

* ابهام درباره دریافت هزینه افراماکس و پروژه‌های پارس جنوبی

مخاطبین خبرگزاری فارس، در سامانه فارس من، پویشی با عنوان «تحقیق و تفحص از صورت‌های مالی شرکت صنایع دریایی ایران» به ثبت رسانده اند که در این پویش آمده است: «شرکت صنایع دریایی ایران پیرو قراردادی که با شرکت ملی نفت ایران داشته تعداد 10 سکو برای ساخت در فازهای 17،18 و هم چنین پروژه فاز 12 و فاز 22 و 24 و فاز 13 و فازهای 6،7،8 پارس جنوبی بسته و سال 99 تنها 1 درصد از کار مانده بود که بنا شد پس از نصب آخرین سکو تاثیرات این قرارداد در صورت های مالی افشا شود؛ ‌با توجه به اینکه در سال 1401 هستیم این شرکت هیچ گونه صورت مالی شفافی که اثری از این قرارداد و همچنین قراردادهای تحویل کشتی افراماکس 1و 2 وهمچنین میدان گازی رشادت در صورت مالی به صورت شفاف مشاهده نمی شود. به هیچ عنوان در مجامع سالیانه به هیچ سهامدار خردی پاسخگو نبوده و هر سال با وعده و وعید به سال بعد موکول می‌کنند. از نمایندگان محترم و سازمان بورس و سازمان بازرسی کل کشور تقاضا داریم شرکت را در قبال صورت های مالی پاسخگو کرده و منافع سهامداران خرد متضرر را پیگیری کنید».

* مبالغ دریافت شده از تولید افراماکس در صورت های مالی آمده است

پیگیریها حاکی است شرکت صنعتی دریایی صدرا در تاریخ 11 تیرماه سال جاری در پاسخ به سوالات، شایعات و خبرهای پیرامون این شرکت، یک شفاف سازی در خصوص شایعه، خبر یا گزارش منتشر شده را در اختیار کدال قرار داده است.

 

 

در این شفاف سازی درباره 6 مورد سوال، شایعه و خبر پاسخگویی صورت گرفته است، یکی از موارد مطرح شده به کشتی‌های افراماکس تحویل داده شده توسط این شرکت باز می‌گردد. سوال مطرح شده از سوی سهامداران و پاسخ شرکت خصدرا در این زمینه به شرح زیر بوده است.

آیا کشتی نفتکش افراماکس تحویل داده شده است؟ اثرات سود و زیانی آن را بیان کرده و دلایل عدم افشا دریافت وجه این قرارداد را در کدال اعلام نمایید.

قرارداد ساخت ۴ فروند شناور نفتکش افراماکس با شرکت ونزوئلایی در جریان کار است، که یک فروند به‌صورت کامل تحویل شده و فروند دوم تحویل کارفرما شده و پس از تایید تست‌های دریایی تحویل قطعی می‌شود همچنین مراحل ساخت شناور سوم نیز شروع شده است.

طبق استاندارد حسابداری شماره ۹ ایران نسبت به شناسایی درآمد قراردادهای ساخت شناورهای نفتکش طبق روش هزینه به هزینه اقدام شده و به فراخور استاندارد مزبور درآمد سال ۱۴۰۰ و سنوات قبل شناسایی و گزارش شده است. لازم به ذکر است همه ارکان تشکیل دهنده محاسبات درصد پیشرفت کار، هزینه، در آمد و برآورد هزینه های تکمیل قرارداد، در صورت‌های مالی این شرکت گزارش، افشا و به تایید حسابرس مستقل رسیده است.

وصول مطالبات از شرکت سفارش دهنده نفتکش افراماکس در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ اتفاق افتاده که اثرات وصول آن در یادداشت های توضیحی صورت‌های مالی سال ۱۴۰۰ افشا شده است. لازم به ذکر است وصول مطالبات عملیاتی نیازی به افشا در کدال نداشته است.

* پروژه های پارس جنوبی خصدرا همچنان ادامه دارد

اما درباره ابهام دیگر مطرح شده از سوی مخاطبان سامانه فارس من در خصوص پروژه‌های فازهای مختلف پارس جنوبی در صورت‌های مالی تلفیقی سال مالی منتهی به 1400.12.29 (حسابرسی نشده) هم در بخش ترازنامه و هم در بخش یادداشت ها به پاسخ درباره این ابهامات پرداخت شده است.

 

بررسی بخش یادداشت های صورت های مالی این شرکت در سال 1400 نشان می‌دهد هنوز پروژه‌های پارس جنوبی به عنوان فعالیت‌های اصلی این شرکت فعال بوده و به پایان نرسیده است. متن کامل صورت های مالی شرکت صنعتی دریایی صدرا که در سامانه کدال منتشر شده است را اینجا ا  بخوانید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس بازار سهام افراماکس شرکت صنعتی دریایی صدرا صورت های مالی پارس جنوبی پروژه های پارس جنوبی شرکت صنعتی دریایی صورت های مالی مطرح شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۸۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ هنرجوی مهابادی در دوره‌های فیلم‌سازی شرکت کردند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،رحیم بایزید، گفت: سال گذشته در مجموع ۲ دوره فیلم‌سازی تعاملی (پنج ماه) و بلند مدت (هفت ماه) در این شهرستان برگزار شد و در دوره تعامل ۱۳ هنرجو و در دوره بلند مدت ۳۷ هنرجو شرکت کردند.

وی اضافه کرد: شرایط سنی ثبت نام کنندگان باید ۱۶ تا ۳۵ سال باشد و در پایان دوره به فارغ التحصیلانی که موفق به تولید فیلم شدند، گواهی فیلم‌سازی معتبر اهدا شد.

رییس انجمن سینمای جوانان مهاباد ادامه داد: فلسفه شکل گیری دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران تقویت آموزش ارزان فیلم‌سازی در سطح ملی به منظور کشف استعداد بوده تا علاقه مندان و ظرفیت‌های سینمایی کشور به دلیل شرایط مالی از رشد و تربیت باز نمانند.

وی افزود: برگزاری دوره های آموزش فیلمسازی در راستای تحقق عدالت فرهنگی و آموزشی به منظور کشف استعدادهای نوظهور و تقویت و گسترش جریان فیلمسازی در استان‌های مختلف صورت می‌گیرد.

بایزیدی با اشاره به تولید ۱۲ فیلم توسط هنرجویان انجمن سینمای جوانان مهاباد اظهار کرد: از این تعداد ۱۰ فیلم داستانی به صورت نیمه حرفه‌ای و ۲ فیلم داستانی به صورت حرفه‌ای و با موضوع اجتماعی تهیه شد.

وی اضافه کرد: سال گذشته همیچنین کارگاه آموزشی مشاغل سینمایی (عکاسی و فتوشاپ) و کارگاه آسیب شناسی فیلم کوتاه نیز با حضور علاقمندان این حوزه برگزار شد.

وی اظهار کرد: سال گذشته همچنین ۲۰ مورد نمایش فیلم با عنوان (پاتوق فیلم) با حضور علاقمندان به حوزه فیلم در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد.
رییس انجمن سینمای جوانان مهاباد افزود: با توجه به نقش انکارناپذیر سینما در ارتقای فرهنگ عمومی، تلاش می‌شود تا به واسطه این هنر و پخش فیلم‌های موثر، آداب و روابط صحیح اجتماعی به مخاطبان این پرده نقره‌ای منتقل شود.

وی در خصوص برنامه های امسال انجمن سینمای جوانان مهاباد نیز گفت: علاوه بر دوره های عکاسی و فیلمسازی، تمرکز بر روی تولیدات فیلم حرفه‌ای، تاسیس کانون عکاسان مهاباد، برپایی نمایشگاه عکس و برگزاری هفدهمین دوره فیلم و عکس مهاباد از برنامه های این انجمن است.

انجمن سینمای جوانان مهاباد یکی از انجمن‌های ۶۰ گانه سینمای جوانان در ایران است که از سال ۱۳۶۶ در این شهرستان راه‌اندازی شد و تاکنون به بیش از سه هزار هنرجو در رشته‌های مختلف فیلم‌سازی، تدوین و عکاسی را آموزش داده و هم اکنون دارای ۱۰۰ نفر عضو فعال است.

دیگر خبرها

  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی خریدهای شرکت مس با ایجاد سامانه استعلام قیمت
  • بهینه‌سازی مسیرها برای شرکت‌های فعال ارسال مرسولات پستی در جایگاه نخست «ره‌آورد فناورانه»
  • آغاز تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • پیشرفت ۶۵درصدی طرح بنزین‌سازی پتروپالایش تهران
  • ۵۰ هنرجوی مهابادی در دوره‌های فیلم‌سازی شرکت کردند
  • مشعل المپیک در فرانسه تحریم شد
  • مشعل المپیک درفرانسه تحریم شد
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است